1baredigar.blog.ir
تصاویری از زیباترین و عجیب ترین مناظر جهان
آب فشان فلای در نوادا - آمریکا
آب فشان رنگارنگ در بیابان خشک نوادا
صخره های وولینگیان در هونان چین
سه هزار لایه از سنگ آهک با پوشش جنگلی
ابر سرخ در چین
بخشی از زمین است که از سنگ های ماسه ای قرمز رنگ تشکیل شده است
چشمه ی سحرآمیز در پارک ملی چاپادا - برزیل
انعکاس آبی رنگ نور خورشید از شکاف دیواره ی غار در آب شفاف چشمه
عجایب هفت گانه جهان
اهرام مصر ( هرم خئوپس یا خوفو )
قدیمی ترین هرم مصر در ناحیه ساکارا قرار دارد وبزرگترین و کامل ترین هرم که جزوعجایب هفتگانه به شمار می رود هرم خئوپس است که که در نزدیکی جیزه قرار دارد این هرم در حدود ۱۳ جریب زمین مساحت دارد و ارتفاع اصلی آن ۱۴۸ متر بوده که به مرور زمان به ۱۳۸ متر کاهش پید ا کرده است.
باغ های معلق بابل
گفته می شود که این باغها توسط بخت النصر ساخته شد وی بعد از ویران کردن معبد سلیمان در محل بیت المقدس کنونی در سال ۶۰۰ قبل از میلاد این باغهای معلق را برای ملکه خود که دختر هوخشتر پادشاه قدرتمند ماد بود بنا کرد این باغ پنج طبقه داشت هر طبقه با ۱۵ متر فاصله بر روی طبقه زیرین ساخته شده بود و در هر طبقه گلها وگیاهان فراوانی را کاشته بودند وشاید از آن جایی که شاخ وبرگ درختان به سمت طبقه های زیرین آویزان می شده آن را باغهای معلق گفته اند البته باید اضافه کرد کشور بابل در منطقه عراق کنونی واقع بود.
مجسمه زئوس ( خدای خدایان )
مجسمه زئوس در سال ۴۳۵ قبل از میلاد در شهرالمپیا ساخته شد شهری که بازیهای المپیک از آنجا آغاز شد این مجسمه که شاهکاری از هنر و دانش بشری بود به نشانه احترام وپرستش زئوس که به اعتقاد یونانیان خدای خدایان بود بر پا شده بود جنس مجسمه از سنگ مرمر خالص بود وبرای تزئین بخش های گوناگون آن از طلا وعاج استفاده کرده بودند و بلندای آن به ۱۳ متر می رسید این شاهکار هنری بر اثر جنگهای گوناگون به کلی از بین رفت.
معبد آرتمیس
این معبد ۵۵۰ قبل از میلا د مسیح در ناحیه افه سوس در ترکیه کنونی ساخته شد ساخت این معبد آن قدر مهم بود که مردم شهرهای گوناگون با فرستادن هدایایی در ساخت آن شرکت کردند و پس از تکمیل از تمامی نقاط برای زیارت آن می آمد ند طول و عرض معبد ۱۳۰ در ۶۹ متر بود و ۲۷ ستون از مرمر خالص سقف آن را نگه می داشت که هر کدام از این ستون ها حدود ۱۹ متر ارتفاع داشتند ولی در سال ۳۶۵ بعد از میلاد اروس توستن فقط به خاطر کسب شهرت وقد رت این بنا را به آتش کشید اما بعد مدتی آنرا تعمیر کردند و تالار جدیدی برای آن ساختند وسرانجام به فرمان نرون آن جا را به کلی ویران ساختند.
مجسمه هلیوس ( خدای خورشید )
گفته می شود که مجسمه هلیوس که یکی از خدایان یونان قدیم بوده است درنزدیکی آسیای صغیر و در ورودی خلیج رودوس برپا شده بود این مجسمه از جنس برنز و به ارتفاع سی و سه متر ساخته شده بود . نصب این مجسمه بر روی زمین از شاهکارهای معماری محسوب می شده و مخصوصا حالت ایستاده هلیوس در حالی که پاهای خود را باز کرده بسیار جالب بوده است اما مجسمه در سال ۲۲۴ قبل از میلاد مسیح بر اثر یک زلزله شدید سرنگون شد و تا سالیان درازی به همان ترتیب بر روی زمین باقی ماند پس از مدتی مردم برای استفاده از فلز برنز بدن مجسمه تکه های آن را جدا کردند تا آنکه بالاخره چیزی از آن باقی نماند.
آرامگاه ماسولوس
در سال ۳۵۲ قبل از میلاد هنگامی که ماسولوس پادشاه کاریس در ترکیه کنونی درگذشت آرامگاه باشکوهی از مرمر خالص برای اودر شهر هالیکارناس بنا کرد ند این ساختمان چهار گوش و محیط آن ۱۴۰ متر بود و سقفی هرمی شکل داشت که بر روی تعدادی ستون استوار بود و بر بالای آن مجسمه کالسکه پیروزی با چهار اسب که شاه وملکه بر آن سوار بودند نصب دیده می شد بلندی این مقبره به بیش ار ۴۰ متر می رسید و بارها توسط اعراب و بربر ها مورد حمله قرار گرفت تا اینکه به سبب زلزله شدیدی از بین رفت اما در قرن نوزده میلادی بخشهایی ازآن کشف گردید که هم اکنون در موزه بریتانیا نگهداری می شود.
فانوس دریایی اسکندریه
شاید قابل استفاده ترین این بناهای هفتگانه چراغ دریایی بود که در بندر اسکندریه مصر با ارتفاعی حدود صد تا صدو پنجاه متربرپا شده بود این بنا ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح توسط یکی از فراعنه وبرای تقدیم به یکی از خدایان برپا شده بود این ساختمان که بر بالای آن کوهی از آتش برپا می شد وظیفه راهنمایی کشتی ها را داشت و در حقیقت اولین چراغ دریایی جهان بوده است این فانوس دریایی تا ۶۰۰ سال به خوبی انجام وظیفه کرد تا آنکه سرانجام بر اثر زلزله ای کاملا از بین رفت.
لشکر سفالین تراکوتا
لشکر سفالین تراکوتا ، شامل 7/000 سرباز ، 130 کالسکه ی نظامی و 520 اسب در ابعاد واقعی است و به امپراتوری چین شی هوان مربوط می شود . این مجسمه ها که نگهبانان معبد سلطنتی خوانده می شدند حدود 2/000 سال قدمت دارند و از سال 1974 تا کنون بیش از 2/000 مجسمه از میان خاک بیرون آورده شده است .
فلوت سی و پنج هزار ساله
این فلوت از استخوان یک کرکس عظیم الجثه ساخته شده است و مربوط به دوران پارینه سنگی است . یک گروه باستان شناس این فلوت را در دهکده ی Ach در جنوب آلمان یافته اند . ارتفاع این فلوت 22 سانتی متر و قطر دهانه ی آن 2/5 سانتی متر است . گفته میشود این فلوت قادر بوده است دامنه ی نتی همانند فلوت های امروزی ایجاد کند . این اطلاعات توسط دکتر نیکلاس کنارد استاد دانشگاه تابینگن منتشر شده است .
سنگ نوشته قوانین حمورابی
این سنگ نوشته به دستور حمورابی پادشاه بابل بر سنگی از جنس بازالت با ارتفاع دو متر و بیست و پنج سانتی متر در سی و چهار ردیف مدور و 282 قانون نوشته شده است و تا سال 1160 قبل از میلاد در نیایشگاه خورشید نگهداری می شده است و سرانجام به دستور فرمانروای ایلام باستان ( شوتروک ناهونته ) به شوش منتقل می گردد. ژان دو مورگان فرانسوی در کاوش های منطقه ی باستانی شوش موفق به کشف این سنگ نوشته شد . این اثر اکنون در موزه ی لوور پاریس نگهداری می شود .
قدیمی ترین کره جغرافیایی جهان
این کره جغرافیایی بر روی پوسته ی تخم شتر مرغ طراحی شده است و قدمت آن به سال 1504 میلادی باز میگردد . دانشمندان بر این عقیده اند که محل ساخت این کره شهر فلورانس ایتالیا بوده است و پس از آزمایشات پیچیده با روش های رادیو کربن ،آنالیز جغرافیایی و رایانه ای و ارزیابی جوهر ، اصالت آن را تایید کرده اند.
دیوار چین
دیوار چین طولانی ترین و بزرگترین سازه مھندسی تدافعی نظامی از لحاظ زمان ساخت در جھان است. این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ٧٠٠٠ کیلومتر امتداد یافته است و تاریخ ساخت آن به قرن پنجم تا ھشتم قبل از میلاد باز می گردد. حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت ھای شمالی، برجھای آتش برای خبر رسانی و قلعه ھای مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد. تاریخ دانان چینی اعتقاد دارند که حدود 1 میلیون سرباز قادر بوده اند به طورھم زمان در امتداد دیوار چین مستقر شده و برای نبردھای احتمالی آماده باشند. دیواری که امروزه قابل مشاھده است، دیوار متعلق به سلسله مینگ است. دیوار چین معمولاً با آجرھای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط آن خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع ان ١٠ متر است و پھنای دیوار برای عبور چھار اسب کافی است . سکوی دیوار محل ذخیره سلاحھا و غلات و استراحت سربازان بوده و در زمان جنگ مخفیگاه سربازان بوده است. ھنگامی که دشمن دست به حمله می زد برجھای آتش را روشن می کردند و سراسر کشور از حمله آگاه می شدند.
تاج محل
تاج محل آرامگاه زیبا و باشکوهی است که در نزدیکی شهر اگرا و در ۲۰۰کیلومتری جنوب دهلی نو پایتخت هند واقع شدهاست. این بنا به دستور شاه جهان، امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود از همسر ایرانی محبوبش ممتاز محل که در سال ۱۶۳۱میلادی بههنگام وضع حمل فوت کرد بنا شدهاست. شاه تصمیم گرفت پس از مرگ همسرش با ساخت بنایی زیبا، مجلل و عظیم، همسرش را جاودانه کند. از اینرو آرامگاهی زیبا بر روی قبر او بنا نهاد.احمد معماری لاهوری و برادرش استاد حمید لاهوری (سده یازدهم هجری) سرمعماران ایرانی سازنده تاج محل در هندوستان بودهاند. در برخی متون نیز از عیسی خان شیرازی و امانت خان شیرازی طغرانویس، که هر دو ایرانی بودهاند نام برده شدهاست، که گویا خطاطیهای روی در و دیوارهای تاج محل به امانت خان واگذار شدهبوده است. شاهجهان جایگاهی را در کنار «رود جمنا» برای این بنای بزرگ برگزید. تاج محل مقبرهای است با ۵۸ متر بلندی، ۵۶ متر پهنا که در نزدیکی اگرا در ایالت اوتار پرادش هندوستان بر روی یک تخته عظیم ۱۰۰ متر × ۱۰۰ متر مرمرین ساخته شدهاست. این بنای بزرگ، در یک باغ پهناور ۱۸ هکتاری قرار دارد، که در مرکز این یک باغ نهر آب طولانی وجود دارد و به شیوه چهارباغهای ایرانی ساخته شدهاست شاهجهان قصد داشت برای خود نیز آرامگاهی در کران دیگر رود جمنا و برابر آن بسازد و این دو بنا را با پلی به یکدیگر متصل سازد بهنشانه آنکه پیوند او و همسرش از جریان زمان هم در می گذرد. قرار بود که بر خلاف نمای تاج محل که از مرمر سفید است، آرامگاه شاه از مرمر سیاه باشد. اما سرنوشت بر این شد که آرامگاه دوم هرگز برپا نشود و شاه در کنار همسرش آرام گیرد.